Nieuws

DEN HAAG –Donderdag (8 juni) heeft Madurodam onder het toeziend oog van medewerkers van Lelystad Airport de miniatuuruitvoering van haar verkeerstoren onthuld.

‘We zijn trots dat we ons vijftigste verjaardag mogen vieren met deze mooie plek in Madurodam’, aldus Jan Eerkens, CEO Lelystad Airport. Door een gezamenlijke relatie van Madurodam en Lelystad Airport raakten beide partijen met elkaar in gesprek. Het was al snel duidelijk dat er een mooie samenwerking kon plaatsvinden.

De markante vliegtoren verdiende een plekje in Madurodam en vormt een mooie toevoeging op de andere miniaturen uit de provincie Flevoland.

Niet alleen medewerkers van Lelystad Airport waren getuige van de onthulling. In samenwerking met partner JINC werd een prijsvraag ouitgeschrevenvoor basisscholen in Lelystad. Prijswinnaar van het compleet verzorgde schoolreisje was Basisschool CBS Ichthus waar de groepen 5 t/m 8 afreisden naar Madurodam

Lelystad Airport is het grootste General Aviation vliegveld van Nederland en handelt gemiddeld 90.000 vliegbewegingen per jaar af. Het type vliegtuig waarvoor in Madurodam is gekozen representeert het huidige verkeer van de luchthaven.

Foto’s Lelystad Airport.