Nieuws

TOULOUSE- De eerste voor Brussels Airlines bestemde Airbus A320-200neo (OO-SBA) is in de kleuren van de luchtvaartmaatschappij gespoten in de Airbus-faciliteit op de luchthaven Toulouse-Blagnac (TLS). Het nog motorloze toestel zal naar verwachting in het vroege najaar van 2023 in gebruik worden genomen.

Brussels Airlines kan zowel in 2023 als in 2024 nieuwe Airbus A320neo varianten tegemoet zien. In eerste instantie werd uitgegaan van drie toestellen, maar moederbedrijf Lufthansa Group besloot in december 2022 dat aantal uit te breiden naar vijf. De twee extra toestellen worden in 2024 aan de vloot toegevoegd,

De vlootvernieuwing is volgens de luchtvaartmaatschappij de krachtigste maatregel om de CO2- en geluidsemissies van vluchten te verminderen. Daarnaast bereidt de Belgische homecarrier zich voor op een nieuwe succesvolle zomer met nieuwe bestemmingen in Europa en extra frequenties naar Europese bestemmingen die al worden gevlogen.

Foto: © Brussels Airlines.