Nieuws

DAR ES SALAAM – Boeing heeft de eerste 767-300 Freighter afgeleverd bij Air Tanzania in Dar es Salaam. De levering markeert de eerste rechtstreekse levering van een 767 Freighter van Boeing aan een Afrikaanse vervoerder.

Het toestel stelt Air Tanzania in staat om een reis naar een duurzamere toekomst en tijdkritische vrachtschema’s in heel Afrika en daarbuiten te ondersteunen. Het land streeft ernaar de import en export van bederfelijke goederen, farmaceutische producten en andere producten die tijdig moeten worden geleverd, uit te breiden.

De 767-300 F kan 3.255 nm (6.028 km) vliegen met een laadvermogen van meer dan 52 ton.

Boeing [NYSE: BA] and Air Tanzania are celebrating the delivery of the airline’s first 767-300 Freighter. The airplane arrived today at the airline’s hub in Dar es Salaam and will provide the operator with dedicated air freight capacity to serve the country’s growing cargo market. The delivery also marks the first direct 767 Freighter delivery from Boeing to an African carrier. (Image credit: Boeing)