Nieuws

REYKJAVIK – De IJslandse nieuwkomer Play Airlines heeft via leasemaatschappij AerCap N.V de laatste van vier in september 2021 gehuurde A321neo’s in ontvangst genomen. Het toestel biedt plaats aan 192 vlieggasten.

Van de tien toestellen tellende vloot zijn er zes van het type A320-200neo en vier van het type A321-200 neo. Van dit tiental zijn er acht gehuurd bij AerCap. Eind 2025 moet de vloot uit vijftien vliegtuigen bestaan.

De plannen voor de maatschappij werden al in november 2019 wereldkundig gemaakt, maar de corona pandemie gooide tijdelijk roet in het eten. Play verwierf daardoor pas in juni 2021 haar vliegvergunning
Daardoor kon de nieuwe prijsvechter in de zomer van 2022 beginnen aan het uitrollen van een routenetwerk. Vooreerst werd daarbij gemikt op veertien bestemmingen in Europa en Amerika.

.

1 reactie op “AerCap levert vierde A321neo af bij Play Airlines

  1. Mooi en opvallend kleurenschema beter nog dan de “boeven variant” van Condor. IJsland is hot en met de nieuwe Airbus neo’s straks nog beter bereikbaar van Play Airlines.