Nieuws

BOSTON – Het Amerikaanse bedrijf Merlin Labs, dat werkt aan autonome vliegsystemen voor vleugelvliegtuigen, breidt uit naar Nieuw-Zeeland. Ook beginnen nieuwe tests met een onbemande Cessna Grand Caravan in Alaska. Merlin heeft naar eigen zeggen al meer dan vijfhonderd autonome vluchten uitgevoerd.

Het techbedrijf is gevestigd in Boston en heeft in de VS nevenvestigingen in Denver en Mojave. De nieuwe locatie in Kerikeri, in het noorden van Nieuw-Zeeland, is de eerste buitenlandse vestiging. In Kerikeri heeft Merlin twee Cessna Caravans gestationeerd. De toestellen zijn uitgerust met eigen hard- en software om op afstand te kunnen worden bediend via het Merlin Pilot-systeem.

Het primaire doel van Merlin Labs is om in de VS en Nieuw-Zeeland autonome vrachtvluchten gecertificeerd te krijgen. Daarvoor wordt ook samengewerkt met regionale vrachtvervoerders, zoals Freightways New Zealand en Everts Air Cargo in Alaska.