Nieuws

Anton H.
anton.homma@gmail.comWIENER NEUSTAD – RIEGL Laser Measurement Systems GmbH, een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling en productie van laserscanners en systemen voor landmeetkundige toepassingen heeft bij Diamond Aircraft een DA62 SurveyStar besteld voor test- en kalibratiedoeleinden.

Na bijna vijftien jaar met met een van de allereerste DA42 GeoStar-vliegtuigen te hebben gevlogen, wordt RIEGL de eerste Oostenrijkse exploitant van de DA62 SurveyStar.

Door de jarenlange nauwe samenwerking tussen RIEGL en Diamond Aircraft kan de volledige lijn van RIEGL’s high-end laserscanners en -systemen voor in de lucht nu al op het nieuwe testvliegtuig worden gemonteerd voor proeven.
Door het relatief geringe uurverbruik (50 l/h) kan de DA62 met twee man aan boord tot zeven uur onafgebroken vliegen.