Nieuws

SPACEPORT AMERICA – Virgin Galactic heeft dezer dagen opnieuw een bemande vlucht richting de ruimte uitgevoerd. VSS Unitiy vloog daarbij vanaf Spaceport America in de Amerikaanse staat New Mexico naar de rand van de dampkring, met zes Virgin-medewerkers als testpiloten aan boord. Eind juni wil Virgin Galactic dan zijn eerste commerciële vlucht met ruimtetoeristen uitvoeren.

VSS Unity werd die dag op een hoogte van 44.500 ft (13.654 m ) losgekoppeld van VMS Eve waarna het een snelheid bereikte van Mach 2.94 voordat een hoogte van 54.2 nm (100,4 ) werd bereikt. Een uur en 27 minuten na de lancering landde het toestel weer op

De laatste vlucht met VSS Unitiy vond op 21 juli 2021 plaats toen Richard Branson samen met drie medepassagiers en twee piloten een eerste vlucht uitvoerde met her ruimteveer. Eind april 2023 werd met het ruimteveer een zweefvlucht uitgevoerd met twee testpiloten aan boord.

Virgin Galactic meldde in juli 2022 om samen Boeing’s dochterbedrijf Aurora Flight Sciences te gaan werken aan het ontwerp en de productie van de volgende generatie van twee moederschepen van het bedrijf.

Foto’s: Virgin Galactic.

Richard Branson Welcomes VSS Unity Home from Second Supersonic Flight. May 29th 2018