Nieuws

LONDEN – De Britse nieuwkomer Global Airlines heeft naar eigen zeggen een Airbus A380 gekocht om daarmee in in de lente van 2024 trans-Atlantische vluchten aan te gaan bieden.

Het toestel was eigendom van de Duitse investeringsmaatschappij Doric Aviation. Doric beschikt momenteel nog over veertien A380-800’s waarvan er dertien verhuurd zijn aan Emirates en een veertiende toestel dat een ‘remarketing status’ heeft.

In tegenstelling tot andere nieuwe luchtvaartmaatschappijen kon Global Airlines, met aanzienlijke steun van investeerders en moederbedrijf Holiday Swap, ervoor kiezen om haar eerste vliegtuig van Doric Aviation te kopen in plaats van te kiezen voor de traditionele leaseroute.

Het toestel heeft 471 stoelen en is volgens Global de eerste van vier te verwerven A380’s, met meer toestellen van dit type in 2024. De nieuwkomer wil toekomstige klanten weer meenemen naar de ‘Golden Age of Air Travel’.

Foto’s: Global Airlines.

1 reactie op “Britse nieuwkomer in 2024 op pad met A380

  1. Toch jammer dat de A380, met deels Nederlandse inbreng, niet het succes gegeven is in tegenstelling tot de B747 zeker wat de verkoop aantallen betreft. Het toestel krijgt blijkbaar toch nog een tweede kans en misschien mogen de resterende toestellen later ook nog een tweede leven krijgen die ze verdienen. Wat als t.z.t. ook de A380 van Emirates met pensioen gaan, worden ze dan allemaal gesloopt, een exemplaar naar een museum gestuurd bijvoorbeeld Lelystad als blikvanger voor de niet gebruikte passagiersterminal, of omgebouwd tot vracht/passagiersvliegtuig, de tijd zal het leren.