Nieuws
Longitude PAUL BOWEN

GENEVE – Duitse de European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE 2023) zakenluchtvaartbeurs heeft Textron Aviation een eerste Citation Longitude verkocht aan een Duitse klant.

De in het Duitse Düsseldorf gevestigde IFM Traviation GmbH tekende daarbij in Geneve voor een in 2025 te leveren Longtitude. Deze bestelling zal de bestaande vloot van het bedrijf van twee Cessna Citation Sovereign+ zakenjets versterken.

De zakenjets worden ingezet om klanten regionaal te bezoeken en werknemers heen en weer te vervoeren van Düsseldorf naar Friedrichshafen in Duitsland

De Citation Longitude kan tot twaalf passagiers vervoeren over 3.500 nm (6.482 nm) in een cabine op stahoogte. Aangedreven door met FADEC uitgeruste Honeywell HTF7700L-turbofans met volledig geïntegreerde autothrottles met envelope bescherming, biedt de Longitude volgens de fabrikant de beste onderhoudsintervallen in zijn klasse van 800 uur/18 maanden. De operaties worden ondersteund met Textron Aviation’s onderhoud en geavanceerde real-time diagnostische systemen (AReS) met LinxUs-software.

De Longitude werd in september 2019 Amerikaans gecertificeerd; de EASA certificatie volgde in juni 2021. Cessna leverde sinds eind september 2019 tot op heden al 86 Longitudes af.

Bij de fabrikant rolde recent de honderdste Longitude van de assemblagelijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.