Nieuws

SHANGHAI – China Eastern Airlines is van plan zondag (28 mei) de eerste reguliere vlucht met de nieuwe COMAC C919 uit te voeren. Het bedrijf ontving haar eerste en tot nu toe enige C919 in december vorig jaar en testte het toestel sindsdien alleen zonder betalende passagiers.

Volgens de dienstregeling van China Eastern wordt de vlucht zondagmorgen om 10:45 uur (lokale tijd) uitgevoerd van Shanghai Hongqiao Airport naar Beijing Capital Airport. ’s Middags keert de C919 weer terug naar Shanghai.   

China Eastern heeft twintig C919’s besteld, waarvan de meeste als optie. Dat aantal steekt schril af tegenover de meer dan vijfhonderd vliegtuigen uit de A320- en Boeing 737-families die de onderneming in gebruik heeft.

De C919 biedt in dienst van China Eastern plaats aan 164 passagiers. De maatschappij is tot nu toe de enige klant van COMAC die een C919 heeft ontvangen. Het type vloog voor het eerst in mei 2017.

Foto’s/video: Eerste COMAC C919 afgeleverd
Video: COMAC voltooit C919 testprogramma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.