Nieuws

ENSCHEDE – Twente Airport heeft naar nu blijkt eerder deze maand een tweede toekomstige ‘elektrische’ exploitant onthaald. De luchthaven tekende een voorlopige overeenkomst met Electron aviation om in 2027 te starten met zero emissie vluchten vanaf Twente Airport.

Door Electron na Fly with Lucy als tweede exploitant binnen te halen, wil Twente Airport naar eigen zeggen haar positie verder versterken als dé luchthaven voor elektrisch vliegen in Nederland.

Electron aviation maakt deel uit van een groep Nederlandse bedrijven die momenteel een volledig batterij-elektrisch vliegtuig ontwikkelt, waarmee vijf personen over een afstand van 500 km kunnen worden vervoerd, op één batterijlading en zonder directe CO2-uitstoot. De start-up wil in 2027 een regionale mobiliteitsdienst op aanvraag lanceren met een vloot van eigen vliegtuigen.

Zowel Electron aviation als Twente Airport zijn lid van de Electric Flying Connection (EFC) en hebben gezamenlijk deelgenomen aan een aanvraag van het Nederlandse Groeifonds ter ondersteuning van batterij-elektrisch vliegen.

1 reactie op “Twente Airport strikt tweede ‘elektrische’ exploitant

  1. Anton S. schreef:

    Goede plannen de inzet op onze regionale airports (Eelde, Teuge, Twente) op ontwikkeling van elektrisch business vliegen, waar er in Europa (althans Nederland, Oostenrijk, Frankrijk en Ierland) vandaag op regeringsniveaus over strengere regels voor privévliegtuigen wordt gesproken.

    Daarbij ondersteunt ontwikkeling van een elektrische vluchtoperatie de duurzame bedrijfsvoering voor deze luchthavens, uitvlokkend naar regionale economische groei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.