NieuwsTOULOUSE – ITA Airways heeft tijdens een ceremonie in Toulouse zijn eerste bij de Air Lease Corporation (ALC) gehuurde A330-900neo opgehaald. Het toestel zal in juni door ITA worden ingezet op langeafstandsroutes en nieuwe intercontinentale bestemmingen. ITA tekende in oktober 2021 bij ALC huurcontracten voor 68 Airbus varianten.Met de introductie van de nieuwste generatie eco-efficiënte A330neo zet ITA Airways de modernisering van haar vloot voort om haar ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Om deze ambitie verder te ondersteunen, zal tijdens de leveringsvlucht worden gevlogen met een mengsel van 16% duurzame vliegtuigbrandstof (SAF).

De A330neo van ITA Airways draagt de naam Gelindo Bordin, ter nagedachtenis aan de Italiaanse olympische marathonkampioen. Het toestel heeft een cabine-indeling met drie klassen , ontworpen door de beroemde ontwerper Walter De Silva.
Het beschikt over 30 business class-stoelen, 24 premium en 237 economy class-stoelen van de nieuwste generatie, waarvan er 36 bestemd zijn voor comfort economy. Alle stoelen zijn uitgerust met on-demand video- en audiocontent, evenals volledige WiFi-connectiviteit en aanpasbare sfeerverlichting in het hele interieur.

Met de nieuwste generatie Rolls-Royce Trent 7000-motoren, nieuwe vleugels en een reeks aerodynamische innovaties, biedt het vliegtuig een vermindering van 25 procent in brandstofverbruik en CO2-uitstoot. De A330-900 kan non-stop 7.200 nm (13.334 km) vliegen.

De luchtvaartmaatschappij exploiteert al alle Airbus-vliegtuigfamilies met een vloot van 68 Airbus-vliegtuigen (vier A220’s, 50 A320 Family, acht A330-200’s en zes A350-900’s). Door voor A330neos te kiezen, consolideert ITA Airways haar strategie om volledig Airbus operator te zijn en nieuwe niveaus van efficiëntie en flexibiliteit te benutten.

Eind april had de A330-familie in totaal meer dan 1 775 vaste bestellingen opgeleverd, waarvan 289 A330neo’s van 25 klanten. Tot op heden zijn er wereldwijd 100 A330neo’s geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.