Nieuws
De Elite II voor het eerst op de EBACE in Genève.

GENÈVE – Tijdens de European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) heeft de Europese luchtvaartautoriteit European Union Aviation Safety Agency aan fabrikant Honda Aircraft het typecertificaat overhandigd voor de HondaJet Elite II. De zakenjet werd begin november 2022 Amerikaans goedgekeurd.

Honda introduceerde de HondaJet Elite II in oktober 2022 tijdens de recent gehouden National Business Aviation Association & Convention & Exhibition (NBAA-BACE) zakenluchtvaartbeurs. De vierde uit de HA-420 Elite ontwikkelde variant werd daar geintroduceerd als HondaJet Elite II met een vliegbereik van 1.547 nm (2.864 km) bij een hoger MTOW van 4.990 kg.

Het in 2015 gecertificeerde basismodel had een vliegbereik van 1.223 nm (2.265 km). De latere HA-420 Elite kreeg bij een kruissnelheid van 782 km/h onder meer een groter vliegbereik van 1.437 nm (2.631 km). Dit grotere bereik werd mogelijk dankzij onder meer een nieuw ontworpen brandstoftank achterin het toestel met grotere inhoud,

De in 2021 gecertificeerde Elite S deed daar nog weer een schepje bovenop met een 91 kg hoger MTOW (4.944 kg) bij gelijkblijvend vliegbereik. Dit gewicht kan echter worden ingewisseld voor brandstof en daarmee een 120 nm (222 km) grotere reikwijdte.

Bij de Elite II is sprake van een G3000 cockpit die in 2023 zal worden uitgerust met zaken als Stabilized Approach, Autothrottle en Garmin’s Emergency Autoland systeem.

Nieuw waren ook de ‘onyx’ en ‘steel’ interieur opties, meer beenruimte voor de piloten en twee nieuwe exterieur kleur opties ( Black Edition en New Black Sable).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.