Nieuws

MOSKOU – De International Aviation and Space Salon (MAKS) die eind juli in Rusland zou worden gehouden, gaat niet door. Meerdere Russische media berichten over het afzeggen of mogelijk uitstellen van de show. De MAKS is een grote internationale show die normaal gesproken om het jaar plaatsvindt op het vliegveld van Zhukovsky, op 25 kilometer van Moskou.

Hoewel de Russische overheid het uit- of afstellen van de MAKS nog niet heeft bevestigd, liggen vermoedelijk zorgen rond de veiligheid aan het besluit ten grondslag. Op de MAKS spelen militaire ontwikkelingen doorgaans een belangrijk rol, naast aandacht voor de burgerluchtvaart. Rusland heeft vanwege de oorlog met Oekraïne de veiligheidsmaatregelen in eigen land aangescherpt.

Als het evenement op een later moment alsnog doorgaat, zal het veel minder internationaal zijn dan gebruikelijk. De vorige editie van 2021 werd bezocht door bezoekers uit meer dan vijftig landen. Ook westerse bedrijven en bezoekers waren toen vertegenwoordigd, al dan niet digitaal vanwege corona-restricties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.