Nieuws


GENEVE – Op de European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE 2023) zakenluchtvaartbeurs heeft Piaggio Aerospace deze week een corporate shuttle-variant van de Avanti Evo gepresenteerd.


Met plaats voor zeven passagiers is de shuttle geconfigureerde Evo gericht op bedrijven en chartermaatschappijen die groepsvervoer willen aanbieden. Ook kan de variant snel opnieuw worden geconfigureerd voor vracht- of medevac operaties

De shuttle-variant is al beschikbaar voor Piaggio’s militaire en overheidsklanten die er zo’n twintig tot volle tevredenheid in gebruik hebben. Daarop werd besloten de markt ook open te stellen voor particuliere klanten en operators.

De P&WCPT6A–66B (elk 850 pk) aangedreven Avanti Evo haalt kruissnelheden tot 402 kts (745 km/h) en kan standaard 1.490 nm (2.759 km) overbrugggen. Het toestel werd in 2021 op meerdere punten opgewaardeerd.


De introductie van de snelwisselbare shuttle geconfigureerde versie van de turboprop twin komt minder dan twee weken nadat de Italiaanse regering groen licht gaf voor een derde poging om de vliegtuigbouwer te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.