Nieuws

LANGKAWI – SKS Airways uit Maleisië heeft gekozen voor de Embraer E195-E2 om haar groeiplannen te stimuleren. De deal voor tien E195-E2’s werd aangekondigd tijdens een ondertekeningsceremonie op de Langkawi International Maritime & Aerospace Exhibition (LIMA’23).

De E195-E2’s worden gehuurd bij leasemaatschappij Azorra. Ze zullen de kern vormen van de uitbreidingsplannen vande luchtvaartmaatschappij en zullen vanaf 2024 worden gestationeerd op de Subang stadsluchthaven van Kuala Lumpur. De E195-E2-jet heeft een bereik van 2.600 nm (4815 km), het equivalent van ongeveer zeven uur vliegen. Het vliegtuig zal comfortabel worden geconfigureerd met 136 stoelen.

Gelijktijdig werd ook een contract getekend dat toegang biedt tot het Pool-programma, dat bestaat uit vervanging van componenten en reparatieservices voor meer dan 300 repareerbare onderdelen ter ondersteuning van de Embraer vliegtuigen, plus eSolutions om vlootbewaking en preventief onderhoud te verbeteren.

SKS Airways wordt de eerste E195-E2-operator in de Zuidoost-Aziatische regio, waardoor Embraer’s E-Jet aanwezigheid in de bredere regio Azië-Pacific, die momenteel bijna 200 bedraagt, groeit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.