Nieuws

GENEVE – Op de European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) heeft VoltAero een intentieverklaring getekend voor de levering van vijftien elektrisch-hybride Cassio’s.

De verklaring werd mede ondertekend door Sky2Share, een in Zwitserland gevestigd luchtvaartbedrijf dat vliegtuigen in deeleigendom aanbiedt en zich richt op het radicaal verkleinen van de CO2-voetafdruk van zijn activiteiten.

Het bedrijf krijgt in eerste instantie de Cassio 330 met vijf zitplaatsen, maar mag dit later ook omzetten in een order voor de Cassio 480 met zes zitplaatsen en de Cassio 600 waarin twaalf mensen mee kunnen. De vliegtuigen krijgen een bereik van 1.300 km bij een kruissnelheid van 320 km/h. Wordt uitsluitend elektrisch gevlogen, dan ligt het bereik rond de 150 km.

In eerste instantie wordt bij VoltAero de Cassio 330 ontwikkeld die plaats gaat bieden aan vier personen en een 330 kW (450 pk) sterke hybride aandrijving krijgt. Daarvan wordt 150 kW geleverd door een Kawasaki H2 viercilinder verbrandingsmotor en meer dan 150 kW door de ENGINeUS elektromotor met geïntegreerde motorcontroller en een geoptimaliseerd luchtkoelingsysteem voor thermisch beheer.

VoltAero heeft naar eigen zeggen 210 getekende verklaringen voor Cassio varianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.