Nieuws

LONG BEACH – Het failliet verklaarde Virgin Orbit wordt ontmanteld en in onderdelen verkocht. Het bedrijf heeft de veiling gesloten voor een aantal van zijn activa die te koop werden aangeboden als onderdeel van de Chapter 11-faillissementsprocedure.

De winnende biedingen werden ingediend door Rocket Lab, Launcher (en haar moedermaatschappij Vast) en Stratolaunch. Boeing 747 ‘Cosmic Girl en aanverwante activa gaan daarbij naar Stratolaunch voor 17 miljoen Dollar voor slechts een fractie van de ontwikkelingsprijs.

Volgens gerechtelijke documenten krijgt Rocket Lab de 14.000 vierkante meter grote productiefaciliteit van Virgin in Long Beach, Californië, voor 16,1 miljoen Dollar in handen terwijl Vast, dat de ambitie heeft om het eerste particuliere ruimtestation te lanceren, voor 2,7 miljoen Dollar de Mojave-leasecontracten voor testbanken en een vliegtuighangar verwerft.

Virgin Orbit vroeg op 4 april 2023 om Chapter 11-faillissementbescherming na maanden van slecht nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.