Nieuws

WICHITA – Textron heeft recent de eerste Cessna 408 SkyCourier in passagiersuitvoering afgeleverd. De nieuwe eigenaar is Western Aircraft, dat de tweemotorige turboprop op Hawaii inzet voor luxevluchten onder de vlag van Lāna’i Air.

De SkyCourier is een volledig nieuw toestel dat begin 2022 voor het eerst werd geleverd. De eerste leveringen waren toestellen in vrachtuitvoering. FedEx plaatste een grote order voor tot wel vijftig exemplaren.

Aan boord is plaats voor maximaal negentien passagiers. De vrachtversie kan drie LD3-containers vervoeren met een totaalgewicht van tot 6.000 lbs (2.720 kg).

Everts Air breidt vloot uit met drie Cessna 408’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.