Nieuws

CAPUA – Tecnam heeft de eerste twee P2012 Travellers afgeleverd bij Pacific Air Charters uit Honolulu. De maatschappij nam daarnaast in maart 2023 opties op nog eens 23 vliegtuigen van dit type.

Pacific Air Charters biedt naar eigen zeggen ‘luchtlimousinediensten’ naar de Hawaïaanse eilanden. De maatschappij selecteerde de Traveller naar eigen zeggen vanwege de stoelen met royale hoogte, speciale raamvoorzieningen, USB-poorten, bekerhouders, stoelzakken, armleuning en een dubbel airconditioningsysteem (dat ook op de grond kan worden gebruikt).

De met een Garmin G1000 NXi avionica-suite uitgeruste P2012 Traveller noteert een maximale kruissnelheid van 194 kts (359 km/h), een bereik van 950 nm (1.760 km) en een nuttige lading van 1.414 kg.

1 reactie op “Pacific Air Charters ontvangt eerste P2012 Travellers

 1. Anton S. schreef:

  Ze zullen op Honolulu dit commentaar niet lezen, maar toch, waarom ook niet hier gekozen voor de oplossing voor de vliegverbindingen naar de Åland-eilanden een autonome Finse eilandengroep in de Baltische Zee.
  Hier gaat elektrisch gevlogen worden met de ES 30 over afstand afhankelijk van het aantal meegenomen passagiers tot 800 km.
  Zeker voor de kwetsbare natuur, om over stikstof maar te zwijgen, zou dit toch voor al dit soort toeristische vluchten het overwegen waard zijn?
  Zie ook het artikel:
  https://www.pilootenvliegtuig.nl/2023/03/30/aland-eilanden-proeftuin-voor-elektrische-es-30/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.