Nieuws

WICHITA –  Cessna is begonnen met de eind assemblage van de honderdste Cessna  Citation Longitude zakenjet. Het toestel zal eind 2023 worden afgeleverd bij een niet nader genoemde klant.

De Longitude biedt plaats aan maximaal twaalf passagiers die vervoerd   worden op een cabine met stahoogte. De cabinedruk komt daarbij overeen met een hoogte van 1.814 m en wordt daarmee de laagste in deze zakenjet klasse. In de cockpit is Garmin’s G5000 aangebracht.

Dankzij twee 33.58 kN sterke Honeywell HTF7700L FADCE turbofans is een kruissnelheid mogelijk van 476 kts (882 km/h) bij een vliegbereik van 3.500 nm (6.482 km). Volgens de fabrikant is het toestel uitermate onderhoudsarm, wat onder moet blijken uit onderhoud intervallen na iedere 800 uur dan wel achttien maanden. Met volledig afgetopte tanks kan 726 kg nuttige lading (inzittenden en bagage) worden meegenomen.

De Longitude werd in september 2019 Amerikaans gecertificeerd; de EASA certificatie volgde in juni 2021. Cessna leverde sinds eind september 2019 tot op heden al 81 Longitudes af.

 

 

 

 

 

Cessna’s super-midsize vlaggenschip vloog op 8 oktober 2016 voor het eerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.