Nieuws

GENEVE – Op de European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) zakenluchtvaartbeurs in Genève heeft Lufthansa Technik (LHT) dinsdag (23 mei) een eerste VIP-cabineconcept voor de Boeing Business Jet (BBJ) 777-9 gepresenteerd.

Het ontwerp van de cabine maakt optimaal gebruik van de enorme ruimte die beschikbaar is aan boord van de BBJ 777-9 en geeft prioriteit aan veelzijdigheid en multifunctionaliteit.

Het ontwerp toont een indrukwekkend scala aan verbluffende functies. Het maximaliseert bovendien ruimte en comfort en bevat traditionele elementen van het culturele erfgoed uit het Midden-Oosten met een moderne twist.

Een van de opvallende kenmerken is het VVIP-gedeelte aan de voorzijde van het toestel met een unieke privéslaapkamer die uitbreidbaar en zeer functioneel is.

Een ruime kantoor- en ontvangstruimte scheidt het privégedeelte van de overige delen van het vliegtuig. De cabine heeft ook een grote majlis, met een ontwerp dat naadloos door de hele cabine loopt.

Bovendien is de achterkant van de cabine ontworpen om meereizende delegaties in stijl en gemak te vervoeren. In de hele cabine wordt een speciaal licht- en raamschaduw concept geïmplementeerd, waardoor passagiers het gevoel krijgen in hun persoonlijke woonkamer te zijn in plaats van in een vliegtuig op kruishoogte, wat vooral belangrijk is voor een vliegtuig met ultralange afstand. D

it cabineontwerp is het eerste in zijn soort dat is ontwikkeld met behulp door Boeing verstrekte vliegtuiggegevens. Dit verzekert volgens Lufhtansa Technik de haalbaarheid van het ontwerp, aangezien afmetingen en getoonde ruimte honderd procent nauwkeurig zijn.

Het gedetailleerde ontwerp wordt later dit jaar onthuld.

Boeing verkocht dezer dagen de eerste BBJ 777-9. die dankzij volledig nieuwe motoren op een enkele tank 11.025 nm (20.418 km) kan vliegen.

Foto’s: Lufthansa Technik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.