Nieuws

WICHITA — Textron Aviation heeft de eerste passagiersvariant van de tweemotorige C408 SkyCourier turboprop overhandigd aan Western Aircraft, Inc. uit Hawaii. Het bedrijf biedt via dochterbedrijf Lāna’i Air luxe luchtdiensten die Oahu verbinden met het eiland Lāna’i.

De C408 biedt plaats aan negentien passagiers. Het toestel wordt aangedreven door twee elk 1.100 pk sterke Pratt & Whitney Canada PT6A-55SC motoren die vierbladige aluminium MacCauly C779 propellers met elk een diameter van 2,79 m aandrijven. Gesproken wordt over kruissnelheden van meer dan 200 kts (> 370 km/h) bij een vliegbereik van 400 nm (471 km).

Het nieuwe multifunctionele toestel heeft Garmin G1000 NXi avionica en kan in vrachtuitvoering drie LD3 containers meenemen over maximaal bij 900 nm (1.667 km). Deze variant werd zeer recent ook besteld door Everts Air uit Alaska.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.