Nieuws

LONDEN – Kakao Mobility uit Zuid-Korea heeft bij Verical Aerospace vijftig VX4’s geresereerd. Dat maakte Vertical maandag (22 mei) bekend. Kakao Mobility is een groot technologieplatform in Zuid-Korea met meer dan dertig miljoen geregistreerde klanten die gebruik maken van taks- en andere vervoersdiensten via de app Kakao T.

Vertical en Kakao Mobility gaan nu samen kijken naar mogelijkheden om de elektrische luchttaxi VX4 een plek te geven in het aanbod van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Zuid-Korea is een van de grootste economieën ter wereld en is de thuisbasis van grote technologiebedrijven. De hoofdstad Seoul, maar ook andere regio’s als Busan, zullen naar verwachting een aanzienlijk marktpotentieel voor Urban Air Mobility (UAM) hebben.

De VX4 van Vertical Aerospace gaat plaats bieden aan vier of vijf passagiers (afhankelijk of de vlucht wordt uitgevoerd met of zonder piloot). Vertical schoof de certificatie van het toestel begin deze maand op van 2025 naar 2026.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.