Nieuws

Grote oppervlakten van kunststof of composiet materiaal met complexe vormgeving bewerken? Dan is de portaalfrees je ideale ‘vriend’. Vooral grote vliegtuigonderdelen, zoals rompen en vleugels, met hun dubbelgekromde vormen kunnen uitstekend bewerkt worden op een portaalfreesmachine.

De aanschaf van een nieuwe portaalfrees is dankzij de huidige marktomstandigheden ingewikkeld en kostbaar. Vanwege het nijpende tekort aan grondstoffen en leveringsproblemen duurt een aankooptraject lang. Tijd die u als materiaalbewerker niet heeft, want uw klanten in de vliegtuigindustrie willen en kunnen niet wachten. Mensen vliegen weer volop na de coronadip en er is dus veel behoefte aan vliegtuigen.

Alternatief gebruikte portaalfrees

Mach4Metal biedt een alternatief in tweedehands portaalfreesmachines. Direct beschikbaar en inzetbaar, met uitstekende moderne specificaties en zeer functioneel. En niet te vergeten: veel voordeliger dan een nieuwe machine. De Gelderse leverancier van tweedehands industriële bewerkingsmachines heeft een wisselend aanbod van zowel CNC-gestuurde portaalfrezen voor het uiterste precisiewerk als de robuustere conventionele portaalfrezen. Meestal zijn de machines drie-assig uitgevoerd met uiteenlopende tafellengtes -en breedtes, afhankelijk van het formaat van de te bewerken onderdelen. Voor het bewerken van zeer zware onderdelen is een dubbelkoloms portaalfrees aan te bevelen vanwege de stabiliteit.

Verschil bedfrees en portaalfrees

In tegenstelling tot een bedfrees, die Mach4Metal ook regelmatig aanbiedt in de opslaghal in Babberich, beweegt een portaalfrees over het bed, terwijl een bedfrees een bewegend bed heeft. Een portaalfrees heeft een veel groter werkoppervlak en is zeer geschikt voor het frezen van kunststof en composiet materiaal. Dat maakt deze bewerkingsmachine toepasbaar voor de vliegtuigindustrie die steeds meer behoefte heeft aan grotere onderdelen.

De medewerkers van Mach4Metal helpen u de voor u geschikte portaalfrees te selecteren. U kunt de machine in werking zien bij een demonstratie in Babberich.

[Dit artikel bevat gesponsorde content]