Nieuws

WASHINGTON – NASA’s Glenn Research Center zal met een PilatusPC-12 turboprop op verschillende hoogten over wegen door de grotere gebieden Cleveland, Lodi, Mansfield en Medina laten vliegen waarbij luchtvaartcommunicatie technologieën worden getest. De PC-12 van het bureau is uitgerust met monitors om de signaalsterkte van een zendmast te meten.

Alle vluchten worden uitgevoerd op geschikte hoogten om het publiek, de natuur of de infrastructuur te beschermen. Het vliegtuig zal niet lager vliegen dan 500 ft (150 m) in landelijke gebieden en niet lager dan 1.000 ft (300 m) in bevolkte gebieden.

NASA-onderzoekers evalueren momenteel commerciële communicatietechnologieën waarmee sterk geautomatiseerde transportsystemen passagiers of vracht op lagere hoogten in stedelijke en voorstedelijke gebieden kunnen gaan bedienen of verplaatsen.

Foto’s: NASA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.