Nieuws

EAST HARTFORD – Breeze Airways gaat binnenkort de langste route in zijn netwerk met een Pratt & Whitney GTF aangedreven Airbus A220-300 vliegen. Deze route zal Rhode Island’s T.F. Green International Airport en Los Angeles International Airport met elkaar verbinden over een afstand van meer dan 2.250 nm (4.167 km).

De luchtvaartmaatschappij exploiteert momenteel twaalf A220-300-vliegtuigen, waarvan de dertiende binnenkort wordt geleverd. Er staan nogg eens 66 A220-300’s in bestelling.

De GTF-motor is de exclusieve krachtbron voor de A220-familie, die volgens de fabrikant het brandstofverbruik en de CO2-emissies per stoel tot 25 procent, de NOx-emissies tot 50 procent en de geluidsvoetafdruk tot 75 procent vermindert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.