Nieuws


BOTTHEL – De Amerikaanse interieurspecialist Greenpoint Technologies (Greenpoint) heeft een nieuw V-VIP ‘Zen’ concept ontwikkeld voor de Boeing Business Jet 777X.


De Greenpoint-ontwerpers omarmden daarbij naar eigen zeggen de sierlijke stroom van een Japanse Zen-tuin en verwerkten organische elementen, waaronder duurzame en natuurlijke materialen, om een serene en harmonieuze omgeving te cultiveren.


Het resultaat is volgens de designers ‘een moderne en technologisch geavanceerde vliegtuigcabine die rust uitstraalt.’ Volgens hen zijn daarbij de ontwerpmogelijkheden vrijwel onbeperkt.


Tijdens de European Business Aviation Convention and Exhibition (EBACE) zakenluchtvaartbeurs die van 23-25 mei in van Genève wordt gehouden, zal Greepoint een opengewerkt model in schaal 1:20 het Zen interieur tonen.

Het interieurontwerpconcept staat momenteel ook op de shortlist van Private Jet Design Concept Award in The International Yacht & Aviation Awards 2023.
Recent klopten verschillende anonieme klanten bij Greenpoint aan voor twee V-VIP BBJ 787-9 interieurafwerkingen, één Boeing BBJ Refurbishment opdracht en meerdere Head Of State (HOS) programma’s.

Een BBJ 777-8 heeft met 75 passagier aan boord een vliegbereik van 11.645 nm (21.570 km) en een cabine met een oppervlakte van 302,5 m2. Een BBJ 777-9 biedt de vlieggasten zelfs 343 vierkante meter binnenruimte. Dat toestel kan non stop 11.000 nm (20.370 km) overbruggen.

Zonder interieur kost een BBJ 777-8 momenteel 394.9 miljoen Dollar; de BBJ 777-9 staat voor 425.8 miljoen dollar in Boeing’s catalogus.

Foto’s: Greenpoint Technologies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.