Nieuws

ROTTERDAM – De Nederlandse start-up Flowings duikt in de markt van ‘empty legs’. Het bedrijf heeft twee jaar gewerkt aan een online platform waarop lege zakenjetvluchten in Europa en de VS kunnen worden geboekt. Flowings wordt op 24 mei tijdens zakenluchtvaartbeurs EBACE gelanceerd, maar de website is al in de lucht.

Zakenjets zijn vaak leeg omdat de toestellen veel voor enkele reizen worden gebruikt. Het privévliegtuig keert dan leeg terug naar de basis, of vertrekt leeg om passagiers ergens op te halen. Volgens Flowings gaat het alleen in Europa al om ‘honderdduizenden keren per jaar’.

Bedenker en oprichter van Flowings is Floris van den Ende. “Het is natuurlijk zonde dat er zoveel toestellen leeg vliegen, terwijl er genoeg mensen zijn die zo’n jet tegen een concurrerend tarief willen boeken. Met Flowings breng ik vraag en aanbod bij elkaar. Zo wordt privévliegen efficiënter en dat zorgt weer voor een betere omzet. Ook dragen we op deze manier een steentje bij aan het verduurzamen van de luchtvaartindustrie.”

De website van Flowings meldt momenteel dat er in het systeem meer dan 2.500 zakenjetvluchten in Europa boekbaar zijn en meer dan 11.000 in de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.