Nieuws

BANGALORE – De sinds 2019 actieve regionale Indiase luchtvaartmaatschappij Star Air is begonnen met het inzetten van vier Embraer E175s binnen haar routenetwerk.

Star Air huurde in januari 2023 bij leasemaatschappij Nordic Aviation Capital twee GE CF34-8E aangedreven Embraer E175 regionale verkeersvliegtuigen voor langere tijd. Medio september 2022 werd getekend voor de eerste twee E175s.

Het bedrijf in de Indiase staat Karnataka rolde de afgelopen vier jaar een netwerk uit naar achttien bestemmingen vanaf Kempegowda International Airport in Bangalore. Daarbij wordt gevlogen met vijf via Embraer’s Asset Management divisie gehuurde ERJ-145 LRs. Deze vliegtuigen bieden elk plek aan vijftig passagiers in een cabine met 2+1 stoelopstelling.

Met de ERJ145s werd met succes geprobeerd het binnenlands vliegverkeer naar onvoldoende benutte vliegvelden tegen betaalbare ticketprijzen te promoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.