Nieuws

OOSTENDE – Op de luchthaven Oostende-Brugge worden komend najaar 66.2000 zonnepanelen geplaatst. Daarmee wordt het vliegveld het op een na grootste zonnepark van België. Het zonnepark krijgt een vermogen van 40MWp. Dat staat volgens de luchthaven gelijk aan het eigen energieverbruik plus dat van de luchthaven Antwerpen en van bijna 10.000 gezinnen.

Energiebedrijf EnergyVision plaatst de panelen, zorgt voor de financiering en levert het onderhoud. De aanleg van het park kost 35 miljoen euro.

De zonnepanelen op de luchthaven zullen goed zijn voor een jaarlijkse productie van bijna 37.000 MWh. De opgewekte energie wordt in eerste instantie gebruikt voor de eigen elektriciteitsvoorziening. Daarnaast wordt een deel van de opgewekte groene stroom geleid naar de luchthaven van Antwerpen. Het restant gaat rechtstreeks naar buurtbewoners in de omgeving van Oostende.

De panelen worden op drie verschillende locaties geplaatst en meten bij elkaar 303.864 vierkante meter. Dat komt overeen met 61 voetbalvelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.