Nieuws

HOHN – Een civiele Learjet is maandagmiddag (16 mei) rond 12:45 uur door nog onbekende neergestort op de voormalige luchtmachtbasis Hohn in Sleeswijk-Holstein. Daarbij zijn beide piloten om het leven gekomen.

Het toestel van Airbus dochteronderneming Gesellschaft für Flugzieldarstellung (GDF) zou vanaf Hohn vertrekken voor een trainingsmissie met luchtverkeersleiders van de Duitse luchtmacht in Noord-Duitsland.

Deskundigen van de Bundesstelle für Flugunfalluntersuchung (BFU)zijn inmiddels een onderzoek gestart.

De GFD beschikt over vijftien Learjets van het type LR-35A en LR-36A die als (sleep)doel vliegtuig worden ingezet voor training van Bundeswehr eenheden op zee of op land zodat deze kunnen oefenen met geleide raketten en afweergeschut. Het verongelukte toestel was de D-CGFQ.

Finse Hawk neergestort
Maandag stortte rond 14:00 uur ook een vliegtuig van de Finse luchtmacht neer nabij de stad Keuruu in centraal Finland. De twee piloten wisten zich met hun schietstoel te redden en overleefden het, aldus Finse media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.