Nieuws

WASHINGTON – Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft in een memo meegedeeld dat YouTuber Trevor Jacob er op 10 mei 2023 mee instemde om schuld heeft bekend aan een misdrijf wegens het belemmeren van een federaal onderzoek.

Volgens de pleidooiovereenkomst met de U.S. States Attorney’s Office for the Central District of California, gaf Jacob toe dat hij opzettelijk het wrak van het vliegtuig vernielde nadat hij dit opzettelijk liet neerstorten “om online views te krijgen”.

In april 2022 verklaarde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA het privé brevet van de Amerikaanse YouTuber al ongeldig. Ook mocht hij toen een jaar lang geen nieuw brevet aanvragen.

Volgens de FAA is uit onderzoek gebleken dat Jacob’s crash met een in 1940 gebouwde Taylorcraft te wijten was aan roekeloos en onzorgvuldig gedrag waardoor hij het leven van anderen in gevaar heeft gebracht en mogelijk ook schade aan eigendommen toe kon brengen.

De piloot kreeg naar eigen zeggen op 24 november 2021 te kampen met een motorstoring toen hij de as van een overleden vriend wilde uitstrooien boven Los Padres National Forest op ongeveer 80 km ten noorden van Santa Barabara. Hij wist zichzelf met een parachute in veiligheid te brengen, maar legde hele gebeuren vast met een selfie stick. En plaatste deze video vervolgens op 24 december 2021 online.

De echtheid van het ongeluk (dat met drie camera’s werd vastgelegd) werd door meerdere mensen in twijfel getrokken naar aanleiding waarvan zowel de FAA als justitie een onderzoek startte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.