Nieuws

STOCKHOLM – Het Zweedse bedrijf Jetson gaat in zee met Aero ParaZero om parachute-veiligheidssystemen te ontwikkelen voor Jetson’s persoonlijke elektrische luchtvaartuig, de Jetson ONE. Aero ParaZero een wereldleider in veiligheidssystemen voor bemande eVTOL’s en commerciële UAS,

De naam van het sinds oktober 2021 vliegende luchtvaartuig verwijst naar de populaire televisieserie The Jetsons uit 1960. Het toestel weegt 86 kg en kan met een enkele piloot (maximaal 95 kg zwaar) twintig minuten vliegen bij een gelimiteerde snelheid van 102 km/h. Daarbij voorkomen LiDAR (Light Detection and Ranging) sensoren aanvaringen met objecten onderweg. De motoren worden aangedreven door Lithium-Ion accu’s die 88 kW leveren.

De aanschafprijs bedraagt 98.000 dollar, maar dat weerhield inmiddels enkele honderden mensen er niet van er alvast eentje te bestellen waardoor productie voor meerdere jaren is uitverkocht.

In de mei editie van Piloot en Vliegtuig is een interview opgenomen met Jetson’s nieuwe CEO Stéphan D’haene (rechts op de foto).

De Jetson One zal tevens te zien zijn op de Piloot en Vliegtuig Airfair 2023.

1 reactie op “Jetson ONE krijgt ‘zero/zero’ reddingsparachute

 1. Olaf schreef:

  Oh, cool!
  Totally rad!
  I want one!
  .. No, two!
  One for my girlfriend aswell.
  Many thanks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.