Nieuws

SPOKANE – Aero-Flite heeft uit handen van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) een Supplemental Type Certificate (STC) ontvangen voor Dash 8-400AT Air Tanker.

Deze goedkeuring stelt in de VS geregistreerde Dash 8-400AT’s van Aero-Flite. in staat om brandbestrijdingsmissies uit te voeren in alle staten. Het bedrijf zal in 2023 twee Dash 8-400AT-luchttankers in de VS inzetten, onder een meerjarig langetermijncontract met de staat Washington.

Daarnaast zullen de airtankers beschikbaar zijn voor gebruik door alle Amerikaanse agentschappen, waaronder de US Forest Service, het Bureau of Land Management en individuele overheidsinstanties.

In blusuitvoering kan het toestel tot 10.000 liter vloeistof en vuur vertragende middelen vervoeren bij een kruissnelheid van 370 kts (685 km/h) die vervolgens bij een snelheid van 125 kts (232 km/h) wordt gedropt.

Aero-Flite vliegt momenteel al met vijftien AVRO RJ-85?RJ-100 en vier Canadair CL-415 airtankers.

Sinds een aantal jaar worden Dash 8-400AT’s ook ingezet door de Canadese Conair Group  die in 2021 elf voorheen bij Flybe vliegende Q400 turboprops kocht
en de Franse Securite Civile.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.