Nieuws

GOTHENBURG – Leasemaatschappij Rockton heeft bij Heart Aerospace getekend voor twintig hybride-elektrische vliegtuigen, met een optie op nog eens twintig. De in Zweden gevestigde verhuurder heeft het tot zijn missie gemaakt om zich te concentreren op duurzame oplossingen voor de industrie.

De ES-30 zal worden aangedreven door elektromotoren die worden gevoed door batterijen, waardoor het vliegtuig emissievrij en geluidsarm kan vliegen. Het vliegtuig zal ook een reserve-hybride configuratie bevatten, bestaande uit twee turbogeneratoren die worden aangedreven door duurzame vliegtuigbrandstof.

Dit geeft het vliegtuig een volledig elektrisch bereik van 200 km, een uitgebreid bereik van 400 km met 30 passagiers en flexibiliteit om tot 800 km te vliegen met 25 passagiers, alles inclusief de vereiste luchtvaartreserves.

Door de order is nu sprake van 250 bestelde ES-30’s plus opties voor nog eens 80 en 99 getekende intentieverklaringen.

Gemikt wordt op indiensttreding in 2028.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.