Nieuws

SEVILLA – Op San Pablo Airport in Sevilla heeft het eerste van 56 door India bestelde C295 militaire transportvliegtuigen vrijdag (5 mei) een eerste drie uur durende testvlucht uitgevoerd.

Zestien toestellen zullen bij de Airbus-locatie in Zuid-Spanje worden gebouwd. Die worden in de periode tot 2025 geleverd. Tussen 2026 en 2031 worden de overige veertig in India geassembleerd door het Indiase conglomeraat Tata. Die afspraak maakt deel uit van de overeenkomst die Airbus en India in 2021 tekenden.

 De C295 was oorspronkelijk een vliegtuig uit de stal van het Spaanse CASA, maar maakt nu deel uit van het portfolio van Airbus Defence and Space. Het toestel voor India is voorzien van winglets. Aan boord is plek voor maximaal 73 militairen.

Airbus verkocht tot op heden 280 C295 varianten aan 39 klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.