Nieuws

OBERPFAFFENHOFEN – General Atomics AeroTec Systems (GA-ATS) uit Oberpfaffenhofen is officieel begonnen met de serieproductie van de tweemotorige Do228 NXT turboprop. General Atomics AeroTec Systems nam in oktober 2020 het vliegtuigprogramma over van het Zwitserse RUAG.

In 2021 begon GA-ATS met de ontwikkeling van de volgende generatie van het multifunctionele vliegtuig. De aanpassingen omvatten onder meer nieuwe avionica, synthetic vision en een digitale autopilot, evenals een gemoderniseerd interieur met nieuwe airconditioning en LED-verlichting.

GA-ATS gaat de turboprop in eerste instantie produceren in een kleine serie van vijf vliegtuigen per jaar. Het bedrijf bouwt zal daarbij in de toekomst de rompen laten vervaardigen door de Franse leverancier Potez Aéronautique om zijn Europese toeleveringsketen te versterken. Potez Aéronautique zal ook andere afzonderlijke onderdelen produceren en deze voor eindmontage aan Oberpfaffenhofen leveren.