Nieuws

AMARILLO – Bell-Boeing mag in opdracht van de Amerikaanse marine nog eens vier extra CMV-22B Opsprey triltrotors bouwen die in 2026 geleverd moeten worden. Met de nieuwe order is een bedrag gemoeid van ruim 482 miljoen dollar.

Bell-Boeing gaf de CMV-22B extra brandstofcapaciteit, zodat het vliegbereik toenam van 860 nm (1.593 km) naar 1.150 nm ( 2.130 km).  Ook werden de communicatiesystemen aan boord van de tiltrotor verbeterd .

De CMV-22B’s vervangen bij de Amerikaanse marine de Northrop Grumman C-2 Greyhounds. Met de Ospreys zullen vanaf vliegdekschepen  tijdens COD-missies (Carrier Onboard Delivery) militairen worden vervoerd. Ook kunnen er dankzij een nuttige lading van 2.750 kg ook (motor)onderdelen van de F-35 Lightning II mee worden vervoerd.

Er is een groot aantal B-varianten besteld waarvan de eerste inmiddels in juni 2020 werd afgeleverd. In februari 2021 werden eveneens vier Ospreys besteld voor levering in maart 2025, gevolgd door een teeede order voor eveneens vier in mei 2022. Deze toestellen moeten in de loop van 2025 afgeleverd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.