Nieuws
Foto: F. Roussard / Armée de l'Air et de l'Espace

PARIJS – Het demonstratieteam Patrouille de France heeft z’n Alpha Jets in een nieuw jasje gestoken. Dat gebeurde met het oog op de zeventigste verjaardag van het team. De kleuren blauw, wit en rood zijn vanzelfsprekend gebleven, maar anders aangebracht. Ook is op de staart het logo van het jubileum te zien: zeven vliegtuigen in formatie, verwijzend naar zeven decennia.

De Patrouille de France is een van de bekendste demonstratieteams in de wereld. De formatie van de Franse luchtmacht opereert sinds 1953 onder de huidige naam, hoewel het ontstaan ervan terug gaat tot 1931.

Sinds 1981 wordt gevlogen met de Dassault/Dornier Alpha Jet, een zogenoemd ‘advanced trainingsvliegtuig’ dat lange tijd door de Franse luchtmacht als opleidingstoestel werd gebruikt. Het type is in die rol vervangen door de Pilatus PC-21, maar vertegenwoordigt Frankrijk dankzij de Patrouille de France nog altijd.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.