Nieuws
Beeld: Global News (Canada)

LANGLEY – Automobilisten worden er gewaarschuwd voor laag overvliegende toestellen, maar toch, je verwacht niet dat een naderend vliegtuig je voertuig écht zal raken. En toch gebeurde dat deze week bij het vliegveld van Langley, in de westelijke provincie British Columbia. Er raakten drie mensen lichtgewond.

Een Cessna 182P schampte met het landingsgestel een passerende pick-up truck luttele secondes voordat het had moeten landen op Langley Regional Airport. Het vliegtuig raakte vervolgens het hek om het vliegveld en crashte in de berm. De twee inzittenden konden met hulp van omstanders het vliegtuig verlaten voordat het volledig uitbrandde. De automobilist kon na een kort bezoek aan het ziekenhuis weer naar huis.

De Canadese raad voor de transportveiligheid doet onderzoek naar de opmerkelijke botsing. Ooggetuigen meldden in Canadese media dat de Cessna opvallend laag kwam aanvliegen.

[Er zijn voor zover bekend geen beelden van het moment waarop de botsing plaatsvindt.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.