Nieuws

TERLET – Het fatale ongeluk met een zweefvliegtuig zondag op vliegveld Terlet was het tweede ernstige ongeval in korte tijd. Op 19 april crashte tijdens de start al een zwever in Lemelerveld. De piloot moest met verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht. Dat gebeurde tijdens de start, het ongeluk op Terlet zondag ging vermoedelijk tijdens de landing mis.

Voor zweefvliegveld Terlet is het voor het tweede jaar op rij dat er een dodelijk slachtoffer bij de zweefvliegsport te betreuren valt. Waar zondag de 57-jarige pilote omkwam, verloor eind juni 2022 een 69-jarige piloot het leven bij het oplieren van zijn toestel.

Ongeveer een jaar geleden, op 5 mei 2022, ging het op Terlet ook mis bij het oplieren van een toestel. De 62-jarige piloot van dat toestel raakte gewond.

Op Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet bij Apeldoorn vinden in Nederland de meeste vluchten met zweefvliegtuigen plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.