Nieuws

GLYVAR – De Deense zalmkweker Bakkafrost heeft een eigen Boeing 757-200 PCF aangeschaft voor het vervoer van zalm vanaf de Faeröer Eilanden naar de Verenigde Staten. De in 2001 gebouwde Boeing zal met het oog daarop worden voorzien van een koelinstallatie die tot 35 ton zalm op een temperatuur van 0 graden Celsius kan houden.

Bakkafrost’s dochterbedrijf FarCargo zal vanaf Vagar Faroe International Airport (FAE) rechtstreeks naar Newark gaan vliegen. Een rechtstreekse vlucht zal ongeveer 4.950 km beslaan en ongeveer zes uur duren. Overwogen wordt om extra vluchten toe te voegen om Schotse zalm naar New York te brengen

Bakkafrost is qua grootte ’s werelds achtste viskweker. De aankoop van de Boeing 757 werd vorig jaar al aangekondigd en is nu dus definitief.

1 reactie op “Zalmkweker schaft vliegende 757 koelkast aan

  1. Met deze Boeing 757 van Bakafrost krijgt het begrip “vliegende vissen” wel een hele speciale betekenis…