Nieuws

Noorwegen mag MH-60R Seahawk bestellen

2

WASHINGTON – De exportcommissie van de Amerikaanse senaat heeft toestemming gegeven voor de verkoop van zes Sikorsky MH-60R helikopters aan Noorwegen. Ook mogen (reserve)motoren en missiesystemen worden geleverd. Gelijktijdig werd bekend dat Noorwegen zes C130J-transportvliegtuigen mag gaan moderniseren.

Noorwegen is van plan een deel van zijn NHIndustries (NHI) NH90 NATO Frigate Helicopter (NFH) anti-submarine warfare (ASW) en search-and-rescue (SAR) helikopters te vervangen door de Sikorsky Seahawks.

De veertien NH90-helikopters die in 2022 zijn geannuleerd, worden nu deels vervangen door zes Sikorsky MH-60R’s die van 2025 tot 2027 worden geleverd.

2 reacties op “Noorwegen mag MH-60R Seahawk bestellen

  1. Fernand schreef:

    De NH90 is heel duur in onderhoud en verbruik.
    Voor een aankoop eerst goed jouw huiswerk maken!

  2. Luit schreef:

    Liever een helicopter dan een laptop. Noorwegen, België. Who’s next?