Nieuws

OLATHE – Garmin heeft een nieuw systeem gelanceerd om belangrijke informatie uit vliegtuigen uit te lezen en in te zien via de Garmin Pilot-app. Het PlaneSync-systeem werkt automatisch elektronische databases bij, slaat vlucht- en motorgegevens op maakt het mogelijk om op afstand brandstof en systeemstatus te controleren.

De PlaneSync-technologie komt beschikbaar in nieuwe toestellen, maar kan ook als retrofit in bestaande vliegtuigen worden gebouwd. De software biedt volgens Garmin gemak aan zowel vlootbeheerders als eigenaren van vliegtuigen. Zo is het mogelijk om bepaalde taken die normaal voor of na de vlucht vanuit het vliegtuigen moeten worden gedaan, op stand te regelen.

Met PlaneSync kunnen piloten ook tijdens de vlucht data streamen van de avionica naar een mobiel apparaat, dat daardoor als extra scherm kan fungeren.

PlaneSync is compatibel met alle veelgebruikte Garmin-systemen in de general aviation en zakelijke luchtvaart, belooft Garmin. Al naar gelang de wensen van de klant is er sprake van een betaalde abonnementsvorm.

De kosten voor het inbouwen van PlaneSync in bestaande toestellen liggen volgens Garmin rond de 4.000 dollar (in de VS).