Nieuws

BUENOS AIRES – De vrachtpoot van de Argentijnse staatsluchtvaartmaatschappij Aerolineas Argentinas (Cargo Aerolineas Argentinas) heeft de eerste van twee Boeing 737-800BCF-vrachtvliegtuigen in ontvangst genomen. Ook het tweede toestel komt in 2023 de vloot versterken. Ze worden ingezet voor de Argentijnse Mirgor-groep om goederen te vervoeren vanuit Tierra del Fuego.

De komst van beide Boeings markeert het einde van een onderbreking van zestien jaar waarin de luchtvaartmaatschappij geen speciale vrachtvliegtuigen in haar vloot had.

Het laatste echte vrachtvliegtuig van Aerolíneas Argentinas was een Boeing 737-300 die in 1992 tot vrachtvliegtuig was omgebouwd en in 2005 bij de luchtvaartmaatschappij aankwam. Een jaar later werd de bij Ansett Worldwide gehuurde Boeing alweer teruggegeven.