Nieuws

KINGSTON -De nieuwe Britse luchtvaartmaatschappij One Air heeft haar Air Operators’ Certificate ontvangen van de UK Civil Aviation Authority (CAA). Na een rigoureus aanvraagproces voor een exploitatievergunning, is de nieuwe luchtvaartmaatschappij nu volledig goedgekeurd om haar activiteiten te starten.

One Air heeft zijn eerste Bpeing 747-400 geleased bij Aerotranscargo uit de Verenigde Arabische Emiraten, en is nu de enige Britse exploitant van de B747. In de loop van 2023 zal een tweede 747-400 aan de vloot worden toegevoegd..

Het bedrijf heeft een team van 90 luchtvracht- en luchtvaartprofessionals aangeworven en een 40-koppige vliegtuigbemanning met piloten gerekruteerd van Cathay Pacific, Emirates Airline, Norwegian Airlines en andere grote luchtvaartmaatschappijen.

De luchtvaartmaatschappij zal later dit jaar haar vlootplannen herzien, inclusief het potentieel voor andere vliegtuigtypes.

One Air verwacht initiële vraag naar vluchten vanuit het VK naar Europa, het Midden-Oosten en Azië. Het zal uiteindelijk ook vrachtdiensten aanbieden naar China en de VS.