Nieuws

AMSTERDAM – Schiphol is vanaf komende zomer een nieuwe Amerikaanse luchtvaartmaatschappij rijker. Prijsvechter jetBlue opent vanaf 29 augustus een route naar New York JFK, gevolgd door Boston Logan Airport per 20 september. Beide lijndiensten worden dagelijks onderhouden met een Airbus A321 Long Range (LR).

Amsterdam wordt de derde Europese bestemming van jetBlue, nadat het bedrijf in augustus 2021 de trans-Atlantische oversteek naar Londen maakte. Vanaf juni vliegt jetBlue ook naar Parijs.

Aan boord van de A321LR is plaats voor 114 stoelen in economy class – waarvan 24 met extra beenruimte – en 24 in business class.

1 reactie op “JetBlue van Schiphol naar New York en Boston

  1. Jet Blue is terug bij zijn Hollandse roots. Hollandse zal men zich afvragen, juist ja, want de oprichter was David Neeleman geboren op 16 oktober 1959 in het warme Sao Paolo Brazilie, maar wiens grootvader John Neeleman in Utah geboren een afstammeling is van Nederlandse immigranten en met de komst van Jet Blue op Schiphol via een omweg ” terugkomt” op Nederlandse bodem. Een Amerikaanse maatschappij met een heel klein beetje Hollands sentiment !
    Na Schiphol mag men met de A 321 LR ook Eindhoven als tweede Nederlandse luchthaven nemen wanneer t.z.t. Schiphol problemen oplevert en misschien ook de Duitse markt kan bedienen, het zou zo maar eens kunnen gebeuren…
    En met de komst van de smalle romp vliegtuigen als de A 321 LR en XLR gaan we ook weer terug in de tijd dat men niet met brede romp vliegtuigen de Atlantische Oceaan over vliegt, maar net als in de tijd van de DC 8 en Boeing 707 met smalle romp toestellen een intercontinale bestemming kan bereiken.