Nieuws

GRAND PRAIRIE – Airbus Helicopters introduceert de eerste in de VS gebouwde militaire H125-configuraties, bekend als AH-125 en MH-125 Ares, in het Airbus-assortiment van militaire helikopters.

Deze helikopters zullen beschikken over gemilitariseerde opties die voldoen aan de behoeften van militaire en parapublieke bondgenoten en partners wereldwijd. De AH-125 Ares zal daarbij worden geconfigureerd als de gewapende variant, terwijl de MH-125 Ares zal worden geconfigureerd als een multi-role helikopter.

Het nieuwe aanbod vormt een aanvulling op de uitgebreide reeks militaire helikopters die al door Airbus zijn geproduceerd, waaronder de H125M. Met de nieuwe toevoeging van een flexibele wapencapaciteit, kan de H125-helikopter in minder dan 30 minuten eenvoudig opnieuw worden gewisseld tussen meerdere missiesets, variërend van lichte aanval, luchtaanval, zoek- en reddingsacties, evacuatie van slachtoffers en rampenbestrijding. als andere gevechts- en parapublieke operaties.

MAG Aerospace zal het ontwerp, de engineering, de certificering en de productie van de wapeninstallatie uitvoeren. De helikopter biedt plaats aan een breed scala aan wapens, zoals een .50 cal (12,7 mm) kanon en ongeleide raketten, en precisiegeleide wapens als groeioptie. De installatie maakt doorvliegen tijdens de missie mogelijk.

Momenteel is de H125 de lichte handhavingshelikopter die wordt gebruikt door de Amerikaanse douane en grensbewaking, met meer dan 100 vliegtuigen uit de H125-familie in dienst, waardoor de Amerikaanse overheid de grootste klant en exploitant van dit helikoptertype is.