Nieuws

TOULOSE FRACAZAL – De Franse vliegtuigbouwer Aura Aero heeft van de European Union Aviation Safety Agency (EASA) groen licht gekregen om in het kader van de CS-23-certificatie testvluchten uit te gaan voeren met de Integral S.

De Integal S zal worden geleverd naast de Integral R in staartwieluitvoering. Ook zal op termijn een elektromotor aangedreven variante beschikbaar komen.

Deze Integral R heeft een 210 pk sterke Lycoming AEIO-390 voor het brandschot, terwijl voor de S versie een AEIO-360 van 180 pk wordt voorzien. Daarmee moeten bij de R variant snelheden tot 210 kts (388 km/h) mogelijk worden tegen 151 kts (280 km/h) bij de S variant en een vliegbereik van 700 nm (1.111 km). Beide vliegtuigen krijgen een MTOW van 950 kg, een tankinhoud van 175 l.

Aura Aero tekende tot op heden 400 orders en intentieverklaringen op voor de drie Integral varianten. Daarnaast wordt door de fabrikant gewerkt aan de ontwikkeling van de elektromotor aangedreven Era die plaats gaat bieden aan tien passagiers.